Aromatyczne nasiona marihuany

Wedle polskiego prawa, sprzedawanie, kupowanie i posiadanie ziaren marihuany jest absolutnie legalne. I nie ma w tym nic dziwnego, albowiem w sklepach z nasionami zaopatrują się głównie kolekcjonerzy lub pasjonaci gastronomii, a nie osoby, które chcą ją hodować.

Tanie nasiona dobrych konopi

świetne nasiona marihuany tanioW wielu krajach Azji, nasiona konopi są dodawane do potraw, jako przyprawy. Nadają one daniom nie tylko oryginalny, ziołowy aromat, ale także smak. Co najważniejsze, z ziarnami konopi, jest tak, jak z ziarnami kolendry – wcale nie trzeba ich dużo, by uzyskać doskonały efekt. Toteż nawet przy daniu dla wielu osób, 3-4 ziarna to ilość optymalna. W gastronomii najlepiej sprawdzą się pestki regularne, czyli takie, w przypadku których nigdy nie mamy pewności, że wyrośnie z nich żeńska roślina. Dlatego też są one tańsze, a w gotowaniu nie ma znaczenia, czy roślina jest zdolna do wydania plonu, czy też nie. Liczy się sama esencja, jaka jest w nim zawarta i która tkwi także w ziarnach męskich. Świetne nasiona marihuany tanio kupimy w internecie, gdzie działa mnóstwo sklepów. Toteż jeżeli myślimy o zakupie ziaren konopi lepiej kupić ich kilkanaście lub kilkadziesiąt, albowiem wtedy uzyskamy sporą bonifikatę, liczoną w dziesiątkach złotych. W przypadku nasion regularnych, koszt tych najtańszych waha się od dwóch do czterech złotych za sztukę. To niedużo, ale gdy zdecydujemy się na zakup, przykładowo, dwudziestu ziaren po cztery złote, nie zapłacimy osiemdziesiąt złotych, ale zaledwie pięćdziesiąt-sześćdziesiąt – w zależności od oferty sklepu. Pamiętajmy, że każda partia nasion opatrzona jest informacjami o miejscu ich pochodzenia, dacie oraz miejscu zbioru. Znajdziemy też wzmiankę o tym, kiedy upływa ich termin ważności, ale w tej kwestii należy być spokojnym, gdyż ziarna zachowują swoje właściwości nawet przez kilkanaście lat. Oczywiście pod warunkiem, że są właściwie przechowywane, czyli z dala od wilgoci oraz światła.

Wśród nasion regularnych znajdziemy zarówno te najbardziej popularnych odmian, jak i mniej znanych. W gastronomii, to również nie odgrywa roli, choć w przypadku niektórych gatunków, zapach jest bardziej intensywny niż w przypadku innych. Natomiast są to różnice, które są wyczuwalne zwłaszcza przez koneserów, a nie przeciętnych zjadaczy chleba.